Homeopathy

"Homeopathy cures a larger procentage of cases than any other method of treatment and is beyond doubt safer and more economical and is the most complete medical science." Mahatma Gandh

понеделник, 29 февруари 2016 г.

Морски лекарства, част 2

Calcarea carbonica

Черупките от калции предоставят на животните защита срещу нападатели. Някои от най-често срещаните черупчести са мекотели (Sepia), бодлокожи (Asterias), членестоноги (Homarus и Limulus) и рептили (морски костенурки).
Най-известното лекарство от черупка е Calcarea carbonica. 
Calc-с изпитва  страх да не бъде наблюдаван, че другите виждат тяхното "объркване" и уязвимост. Calc-с е впечатлителен и чувствителен, и могат да включват страх от тъмното и от собствената си "сянка". За Calc-с, външната обвивка на структурата (дом, стабилна професия и доходи) осигурява безопасността им, и следователно тя има желание да се поддържа тази структура. Детето или възрастния Calc-с  постоянно занимават със "задачите" на живота, защото извън черупката съществува свят, който ги заплашва, защото е пълен с движение и промяна.
Рубрики  и усещания:
Страх, че някой го наблюдава
Впечатлителен, чувствителен
Чувствителен, прекалено чувствителни към сексуални изживявания
Делюзия, че далеч от дома
Желае да се прибере у дома
Не може да бъде независим
Стабилната професия го облекчава
Ветеринарен терапевтичен индекс:
Извратен апетит; ошипяване на костите; катаракта; мазоли; увеличени жлези; родилна треска; остеомалация; рахит; дегенеративно възпаление на ставите при коне; брадавици.

Venus mercenaria 
Докато Oyster (calc-c) прекарва живота си върху пясъка на океанското дъно, Venus живее заровена в пясъка Дълбоко разочарование, отвращение, и песимизъм от живота й. Дистанцира се, крие се далеч и се защитава от проникване и нападение.
Рубрики  и усещания:
Делюзия, че е отделена от света
Мечти за смърт, болести, убийство, насилие, откачени мисли
Раздразнителност в компания, от шум
Скука, скука; Безразличие, апатия
Плъзяюи болки; засягане на лимфната система; подуване на долната част на краката и ходилата
Ветеринарен терапевтичен индекс:
Хранителна чувствителност

Conchiolinum
Conchiolinum (майката на перлите), най-вътрешната част на черупката на стридата, е красива форма на калциевия карбонат, и е много по-здрава от средния слой, от който произхожда Calc-c.  Ако calc-c се претеснява от външния си вид, то conchiolinum казва :“Ка изглеждам?“. Склонност към възпаление на костите и ставите, доброкачествени тумори на костите. Conchiolinum е "секрета", който  се отделя от стридата и създава перлата.
Рубрики  и усещания:
Загрижен за собствения си външен вид
Желание да почисти около себеб си
Желае да е в собствената си утроба
Катар на бронхите
Възпаление, абсцес на ставите; петехии; чувствителност при допир
Ветеринарен терапевтичен индекс:
Колапс на трахеята при куче – 5 СН;  Възпаление на сухожилия и епифизи при коне -9СН

Mytilus edulis pearl
Mytilus edulis pearl живее с усещането за едно идилично място, и най-важното е да се предпази от проникване или нападение отнежелан външен човек. Pearl е известена с дълбочината на чувствата си, толкова дълбоки до степен, че ако се чувстват много "свързан" с някого или нещо, и ако тази връзка се "опетнени", тя се чувства много изолирана и сама.
Рубрики  и усещания:
Плачливи
Нещата не са такива, каквито са били преди; "Извън синхрон"
Силно усещане за дълбочина, много отдавна сдържани емоции
Чувства се изгубен
Огромена гордост и благородство; голяма чистота във всичко
Лекарсто за тези, които са твърде нежни, „кристалални“ и негъвкави


Мurex
Murex, морски охлюв, също живее защитен от черупката си, но никога не може да „затвори“ врата към околния свят. Загубата на границата със заобикалия свят води до изтощение, от прекомерно говорене и много, много работа. В други случаи чувстват, че вътрешното им пространство е нарушено от нападатели от външния свят без да има възможност за спасение. Изложен на външното въздействие, всяко невинно взаимодействие с хората около него се тълкува като сексуално посегателство.
Рубрики  и усещания:
Не могат да кажат „НЕ”; мек характер
Влюбчиви
Похотливи мисли при докосване
Хипохондрици
Сънища за море
Ветеринарен терапевтичен индекс:
Прилага се по-често при женски котки, отколкото при женски кучета, при нимфомания. Жизнено, нервно, но привързано към стопанина животно.

Asterias rubens 
Asterias rubens е червената морска звезда, член на бодлокожи. Тя се движи от стотици малки "крака" чрез силата на “водна хидравлика.” Пулсациитя на водата в пипалата дават възможност за последователни движения: затваряне, кръвонапълване, загряване, редуващи се с спокойствие, отпускане и охлаждане.
Asterias е известна с повишено либидо, сексуални проблеми при мъже, мъже с проблеми с ерекция, жени с намалено сексуално желание.  Повишеното либидо се заменя  с намаленото сексуално желание и плач. Примери за симптоми на Asterias са: повишаване на кръвното с усещане, че главата ще се пръсне; страх от инсулт; свиване на челото, сякаш е смачкано; засмукана, под налягане, в капан, под контрол на външно влияние; нещо изтегля навън или навътре живата сила.
Asterias също е средство за защита от рак на гърдата, и злокачествени тумори. Мускулите в крачетата позволяват на морските звезди, да се закрепят здраво върху повърхности за дълги периоди от време. Налягането на водата се използва както за движение, така и да се фиксират. Asterias е известна като човек с доста студено сърце, вцепенен и с саморазрушително преследване на своите цели. Други симптоми  на Asterias включват: слабост от свръхактивност; усещане за неприятна миризма; зачервяване, парене, възпаление, сърбеж; възли на гърдата; дегенеративни заболявания и рак.
Рубрики  и усещания:
Слабост от пулсация в гърдите
Тъга, униние, депресия, меланхолия, редуващи се с жизнерадост
Отчаянието от страстно желание за секс; плач, сълзи  от сексуална възбуда
Раздразнителност след коитус
Моралните чувства
Заблудата, че  е далеч от дома
Бой се от лоши новини, зло, прималяване, нещастие
Свръх чувствителност към морал
Ветеринарен терапевтичен индекс:
Asterias Rubens 6c често се използва като средство за тумори на млечната жлеза, особено когато кожата е разранена. Това лекарство може да бъде от полза, ако туморът се е разпространил в лимфните възли.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар